Lysdal, Falgren & Bruland

Cafékoncert i Beta med Lysdal, Falgren & Bruland

 

Både Jens Lysdal og Bjarke Falgren bliver ofte nævnt som nogle af de fremmeste på deres instrumenter i Skandinavien. Derudover er JL én af landets store personlige sangere og komponister.

 

Begge musikerer har - drevet af deres umættelige musikalske nysgerrighed - været vidt omkring i det musikalske (og geografiske) landskab og det har givet dem en erfaring og en reference-rigdom der er ud over det sædvanlige herhjemme.

 

Koncerterne er velartikulerede rejser gennem mange inspirerende landskaber, der kommer forbi både roots, folk, jazz , pop og tango. At de sammen har optrådt både på Skanderborg Festivalen, Tønder og Copenhagen Jazzfestival siger en del om deres bredde.

 

De har spillet sammen siden 2001 og har opnået et nærmest telepatisk sammenspil, hvor de hele tiden udfordrer og inspirerer hinanden, og hvor to koncerter aldrig lyder ens. For at kunne gøre dét  kræver det at man, dels mestrer sit instrument, dels har en stor åbenhed overfor musikken og situationen og en blind tillid til nuet og sin medspiller. Og når man befinder sig på dét musikalske niveau som Lysdal & Falgren gør, kommer der altid unik og vekommende musik ud af det.

 

Jens Lysdal har siden han album-debuterede i 1995 med "A matter of time" blevet overøst med gyldne anmeldelser og hans sange været nomineret til både amerikansk Grammy og til "bedste folk-album" i Tyskland. Han indspiller med nogle af klodens bedste musikere og har turneret i store dele af verden.

 

Bjarke Falgren kaldtes af Danmarks største violin-stjerne Svend Asmussen for: " The hardest swinging fiddler since Stuff Smith", men er genremæssigt helt sin egen hvor han konstant udfordrer den gængse opfattelse af hvad en violin kan levere både spillemæssigt og udstyrsmæssigt. Han har modtaget flere DMA-priser, Svend Asmussen-prisen og senest Næstveds Kulturpris for sin unikke musikalitet og personlighed.

 

De er begge medstiftere af det banebrydende ensemble Små Oaser - "Filmmusik til virkeligheden".

 

Jon Bruland (bas) tilhører også den absolutte top på den danske musikscene, og har også dannet musikalsk parløb med Lysdal igennem mange år. Han har bl.a. stået bag artister som Anne Linnet, Poul Krebs, Dr. Hook, Det Brune Punktum, Kaspar Winding, Alberte, Burning Red Ivanhoe m.fl.

 

 

Anmeldelser Jens Lysdal

 

"Great Dane i Texas"  "Virtuos guitarist.....vedkommende sangskriver ....Knopfler elegance...vibrerende á la Tom Waits"

JYLLANDS-POSTEN

 

"En respektindgydende besætning og et kantet, solidt, gennemført folk- og countryalbum"

GAFFA

 

"Dette kunne blive Lysdals internationale gennembrud. For EASY HEART er intet mindre end et pragt-album. Lysdal er først og fremmest en vanvittig god guitarist - han hører til blandt de ti bedste i Skandinavien."

HEAVEN (Holland)

 

"Lysdal er i en klasse for sig. Begavede danske tekster pakket ind i sjælfuld, amerikansk singer-songwriter-tradition fås ikke bedre end med ham. Udover sangenes individuelle kvaliteter lagde jeg også mærke til med hvilken lethed, musikerne gik ind i sangene og tilførte deres personlighed; det var ikke bare Lysdal med backing. En ubetinget fornøjelse!"

JAZZ SPECIAL (Live-anmeldelse)

 

"En finger-picking mester. Man kan høre og føle hvordan teknisk kunnen på et instrument - gennem følelser - bliver transformeret til en musikalsk oplevelse"

CONCERTO (Østrig)

 

"Et vituost og sammen spillet band der bare ikke kunne undertrykke spilleglæde, overskud og legesyge, en række magiske musikalske passager hvor bandet nærmest forvandlede sig til én organisme"

GAFFA (Live-anmeldelse)

 

"Tilhængere af fænomenal slide-guitar spil, må også høre instrumentalnummeret "Sliding" der har atmosfære som selveste Ry Cooder"

WASSER-PRAWDA (Tyskland)

 

"Dansk perfektionst  á la Clapton, Knopfler og Cale" - "It Happens To Me Sometimes" ville gøre Knopfler misundelig" - " Alt er arrangeret ned til den mindste detalje, men alligevel lever livsglæden og eftertænksomheden i hver en forførende detalje".

B.T.

 

 

Billetpris: 170,00 inkl. gebyr (BEMÆRK! DER ER ET BEGRÆNSET ANTAL PLADSER!)

 

Arrangør: Vesthimmerlands Musikhus ALFA

Onsdag 27. september kl. 20.00

l selskab med Rune Klan er der både stof til eftertanke, imponerende tryllerier og rigeligt med motion til lattermusklerne
 
Boosting Business