ALFA 10 år - Lyden af Vesthimmerland

Kom til fødselsdagskoncert i ALFA!

 

Den 20. juni er det 10 år siden, at Vesthimmerlands Musikhus ALFA blev indviet. Det fejrer vi med en fødselsdagskoncert, der viser et udpluk af bredden og eliten i Vesthimmerlands musikliv.

 

Fra vækstlaget præsenteres blandt andet Himmelstrygerne samt talentelever fra Kulturskolen Vesthimmerland og Vesthimmerlands Gymnasium. Eliten repræsenteres af professionelle musikere med relation til Vesthimmerland, herunder folkemusiktrioen Nordspor samt pianisten Anne Mette Stæhr & tenoren Jens Jagd.

 

I pausen serverer ALFAs Venner forfriskninger og lidt godt til ganen.

 

Billetpris: Gratis adgang (pladsreservation er nødvendig på Himmerlandsbilletten)
Arrangør: Vesthimmerlands Musikhus ALFA og ALFAs Venner

 

Nord Spor

Nord Spor er en hel nyetableret folkemusiktrio der spiller folkemusik fra hele norden. De følger sporene fra den traditionelle folkemusik med lydhørhed overfor hver egns/lands tone. Fra dette fundament finder trioen sine egne nye veje i musikkens spor. Med base i Vesthimmerland spiller de både lokalt traditionel musik, musik fra resten af norden og egne kompositioner.

 

Alle tre musikere er konservatorieuddannede og spiller på et højt instrumentalt niveau. Trioen har rødder og grene der strækker sig langt ud i den nordiske folkemusik. På grund af deres opvækst, baggrund, uddannelse og videre musikalske virke har de et solidt musikalsk fundament, og en bred indsigt i traditionel nordisk musik.  Men i musikken er der også spor fra både den rytmiske og klassiske verden, der kommer af de forskellige stier de tre musikkere har gået på.

 

Der er en dyb folkemusik tradition i Himmerland. Folkemusikken er stadig bevaret og overleveret. En del af trioens ambitionen er at skabe synlighed for folkemusiktraditionen og at videre føre denne særlige musiktradition. Det er målet at både børn, unge, voksne og ældre skal få glæde af, og kendskab til den traditionelle musikkultur.

 

Anne Mette Stæhr & Jens Jagd

Denne duo er samlet til lejligheden af en tenor, der er bosat i Vesthimmerland, og en pianist, der er opvokset i Vesthimmerland. Begge musikere har solistklasse, den højeste konservatorieuddannelse inden for hver deres fag.

 

Jens Jagd er uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium og fra solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium ved Armeen Rasmussen. For tiden videreuddanner Jens sig hos Kgl. Kammersanger Tina Kiberg. Jens er til daglig ansat ved Den Jyske Operas Kor, og har desuden sunget solistpartier som bl.a. Yamadori i Puccinis Madama Butterfly og senest Gastone i Verdis La Traviata. Ved siden af sit operavirke optræder Jens jævnligt i kammermusikalsk sammenhæng og ved kirkekoncerter med bl.a. med Aarhus Bachorkester.

 

Anne Mette Stæhr er et kendt ansigt i ALFA, hvor hun har optrådt adskillige gange, bl.a. til musikhusets indvielse for 10 år siden. Hun er solistuddannet i København og Freiburg med videreuddannelse i Paris. Hun er en af vor tids mest aktive og stilistisk bredtfavnende danske pianister, efterspurgt for sit arbejde med samtidsmusik og for sin evne til at sammensætte unikke koncertprogrammer med fokus på nye koncertformer. Hun arbejder sammen med de bedste danske sangere og er bl.a. akkompagnatør ved Syddansk Musikkonservatorium og Den Jyske Opera. Anne Mette sad iøvrigt i ALFAs første bestyrelse som musikfagligt medlem.

Boosting Business