Tradish – Irsk aften


Oplev en irsk aften i ALFA med trioen Tradish og europamester i irsk stepdans, Gunilla Odsbøl.

 

Den populære folkemusiktrio Tradish blev dannet i 2009. Navnet på trioen er ikke tilfældigt. Trad - på grund af en dyb respekt for den stærke og alsidige irske musiktradition, og ish - fordi de er en del af den levende musiktradition, som er i konstant bevægelse, søgende efter nye retninger, åbne for nye idéer og nysgerrige efter nye inspirationer. Musikerne har alle med mangeårig base i Aarhus bevæget sig i og på tværs af mange forskellige genrer og traditioner.

 

Den traditionelle irske folkemusik har en lang og fascinerende udvikling. Af og til glemmes det, at evolutionen af denne musik ikke udelukkende er foregået indenfor Irlands grænser. Den er også i høj grad sket blandt musikere født udenfor Irland eller irske emigranter, som har bragt deres kulturarv med rundt i verden. Traditionel irsk musik har således gennem de sidste 200 år vokset sig til et globalt fænomen. Tradish er et eksempel på, at den irske musik lever i bedste velgående og holder tradition og fornyelse i ligeværdigt sammenspil.

 

I mødet med danseren Gunilla Odsbøl ønsker Tradish at hylde den tætte og magiske sammenhæng mellem den irske musik og dans. Den irske step blev verdenskendt blandt den brede befolkning med 1990’ernes store Riverdance shows, som i øvrigt blev en helt afgørende inspiration for dengang 13-årige Gunillas virke som danser. Koncerterne med Gunilla indeholder både traditionelt og ny komponeret materiale, der smelter lyd og bevægelse sammen på en spændende måde.

 

Tradish er:
John Pilkington: vokal, guitar, bouzouki, step , guitar, bouzouki, step
Louise Ring Vangsgaard: violin, bratsch, vokal
Brian Woetmann: bodhrán, percussion, vokal, step
Gunilla Odsbøl: dans og step

 

Nyd en ægte Irish Stew inden koncerten
Til traditionel irsk musik hører traditionel irsk mad. Derfor går vi i det grønne køkken og skaber en ægte Irish Stew, som serveres i Beta kl. 18.30. Den anvendte opskrift er naturligvis afstemt med ’den irske forbindelse’. Råvarerne er ganske vist danske; men til gengæld økologiske og fra lokale himmerlandske leverandører. Drikkevarer tilkøbes. I dagens anledning byder vi på Guniness øl til maden, samt en irish coffee, som kan nydes til en lækker dessert.
Vælg 'koncertbillet med. menu', når du bestiller billetten, for at deltage i spisearrangementet. Der er begrænset antal billetter til spisning.

 

 
SPISEARRANGEMENTET ER UDSOLGT, MEN DER ER STADIG LEDIGE BILLETTER TIL KONCERTEN.

 

Billetpris: Koncertbillet: 150,- / Koncert og menu (2 retter): 275,-.
Sidste frist for bestilling af spisearrangement er tirsdag den 6. november kl. 12.

 

Arrangør: ALFA

 

Boosting Business