Koncert med Frøholm/Tillung Duo (NO) på Johs. V. Jensen Museet

Norske Frøholm/Tillung er en kritikerrost duo, bestående af Britt Pernille Frøholm (Hardangerfele) og Irene Tillung (accordeon). Siden 2009 har de to piger turneret og udgivet en række album; både sammen som duo, som trioen Maar og det skotsk-norske Boreas. Britt Pernille Frøholm er uddannet ved Ole Bull akademiet og har mastergrad i traditionskunst fra Raulandsakademiet. Irene Tillung har en klassisk konservatorieuddannelse fra Norges Musikkhøgskole, men har arbejdet inden for et bredt spektrum af genrer som musiker, komponist og arrangør. Hver for sig har de også udgivet en række album i forskellige konstellationer indenfor forskellige genrer.

 

Duoen spiller velarrangeret norsk folkemusik og egne kompositioner med den største ro og overskud og med en flot fornemmelse for tradtionerne, samtidig med at de også krydrer musikken med flotte harmoniseringer.

 

"Sprelsk folkemusikk. Det spilles presist, levende, vakkert og inspirert. De to høres ut som de skulle ha felles hjerne, hjert og fingre, så godt er samspillet." - Geir Hovsjø - Østlendingen / Hamar Dagblad.

 

Koncerten arrangeres af Johannes V. Jensen Museet og Vesthimmerlands Musikhus ALFA, og det er 3. gang de to institutioner samarbejder om koncerter. I år var det særligt oplagt at lægge netop denne koncert med norsk folkemusik i museets smukke rammer. Johannes V. Jensen var nemlig meget begejstret for Norge. Han foretog flere rejser i landet, og hans indtryk herfra bliver beskrevet i flere af hans værker.

 

”Hvor Norge dog er et af alle Naturekstremer begunstiget, strengt og bedaarende, uudtømmeligt, vidunderligt Land.”
Johannes V. Jensen, Nordvejen (1939)

 

Museet vil i den indlagte pause servere forfriskninger og lidt godt til ganen.

 

BEMÆRK!

Spillested: 

Johannes V. Jensen Museet

Søndergade 48

9640 Farsø

 

Billetpris: 100,-

 

Arrangør: Johs. V. Jensen Museet og Vesthimmerlands Musikhus ALFA

 

Lyt til smagsprøver på musikken herunder:

 

 

 

Boosting Business