Modern Tango Quintet


Modern Tango Quintet består af Clara Richter-Bæk, violin - Andreas Borregaard, accordeon - Anne Holm-Nielsen, klaver - Mikkel Sørensen, guitar - Jesper Egelund, kontrabas.

 

Gruppen blev dannet i 2001, hvor markante musikere på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium fandt samme om deres fælles passion: Den moderne tango. Ensemblets repertoire tager udgangspunkt i Astor Piazzollas moderne tango: "Tango nuevo". Piazzolla videreudviklede i 1950'erne den traditionelle argentinske tangomusik med inspiration fra jazz og klassisk kompositionsmusik. Han har skrevet orkestermusik, men størstedelen af hans ca. 750 kompositioner er for den særlige tangokvintet med besætningen violin, guitar, klaver, kontrabas og bandoneon. Det er netop den besætning Modern Tango Quintet har. Den meget specielle og vanskelige harmonikatype bandoneon er dog udskiftet med den almindelige accordeon.

 

Piazzollas tangoer er de dybe længslers musik, fyldt af vemod og melankoli og samtidig inciterende spændingsfyldt, sofistikeret elegance. Musik der går rent ind, især på grund af den energiske, rytmiske nerve som den absolutte forudsætning for tangoen. Musikkens stærke melodier og utilslørede lidenskab har vakt begejstring hos publikum i musikforenigner, der ellers plejer at holde sig til den rent klassiske musik.

 

Billetpris: 150,-/75,- (Himmerlandsbilletten + dørsalg)

Arrangør: Vesthimmerlands Musikforening

Boosting Business