Liedkoncert med Lisbeth & Jens Jagd

De tunge, følsomme tyskere

Schubert, Wolf, Strauss, Korngold og Weill. Solide tyske efternavne med et solidt eftermæle. I al denne soliditet gemmer der sig imidlertid en gennemgående inderlighed og sart musikalitet med et skarpt øje for, at det store ofte findes i det små. Komponisternes kærlighed til det umiddelbart skønne er omdrejningspunktet for denne koncert med 2 x Jagd og Donslund. En liedkoncert med to sangere og en pianist, som afsøger de store tyske komponisters allermest inderlige og hudløst ærlige side.


_______________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Jens Jagd, tenor, er uddannet sanger fra Nordjysk Musikkonservatorium med solistklasse fra Syddansk Musikkonservatorium i 2013. Han har siden 2015 været fastansat som tenor i Den Jyske Operas Kor og har samme sted varetaget en række solistpartier. Bl.a. Mr. Triquet i Eugin Onegin, Gastone i La Traviata, Fyrst Yamadori i Madama Butterfly og Advokaten i Michael Kohlhaas. Han desuden sunget solistpartier i en lang række kirkemusikalske sammenhænge, herunder Evangelist i Bachs Juleoratorium hos Aarhus Bachselskab samt tenorpartiet i Mozarts Requiem i Budolfi Kirke. I 2020 kan han opleves i Poul Schierbecks Fête Galante på Den Jyske Opera, og i 2021 venter en hovedrolle i Inkognito Royal, en nyskreven operette med musik af Karsten Fundal og libretto af Philipp Kochheim.

 


 

 

 

Lisbeth Jagd, sopran, er uddannet sanger ved Nordjysk Musikkonservatorium/Det Jyske Musikkonservatorium med solistklasse fra Syddansk Musikkonservatorium i 2015. Hun er desuden cand.mag. i musikvidenskab og er til daglig ansat som musikhusleder i Vesthimmerlands Musikhus ALFA. Ved siden af dette arbejde har hun holdt fast i sit sangervirke som koncertsanger og solist i kirkelige og verdslige regi.

 

 

 

 

 

Pianisten Gunhild Donslund er uddannet ved Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg med diplomeksamen, musikpædagogisk eksamen og debutkoncert. Derefter 7 års studier hos professor Stein på Robert Schumann-Instituttet i Düsseldorf. Gunhild har haft en omfattende karriere som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Sideløbende hermed har hun igennem mange år inspireret og ledsaget sangstuderende ved konservatorierne i Aalborg og Århus som akkompagnatør, repetitør, underviser i ensemblesang, klaverpædagog og mentor.

 

 

Arrangør: Vesthimmerlands Musikforening

 

Billetpris: 150,-/75,- (Himmerlandsbilletten + dørsalg)

 

Boosting Business