Musica Ficta og Bo Holten

GRÆNSELANDETS SANGE

 

 Temaet for koncerten den 25. oktober med Bo Holten og Musica Ficta er Genforeningen 1920.

 

Store dele af den danske sangskat blev formet samtidigt med opgøret om hertugdømmerne. Her blev fællessangen et samlingspunkt i forsamlingshuse, folkehøjskoler og på folkemøder. Sangen blev et bærende element i den nationale kamp, men også i bredere forstand blev fællessangen en bærende søjle i danskernes identitetsdannelse som nationalstat, med det resultat, at Danmark står med verdens mest pragtfulde sang- og salmeskat.

 

Koncerterne indeholder sange, der er opstået i opgøret om hertugdømmerne i 1800-tallet og frem til tiden omkring Genforeningen, og vil desuden indeholde en mindre buket af sange, som er frembragt i grænselandet i perioden fra 1950´erne og op til nutiden. Det samlede repertoire vil omfatte både sange, som stadig lever, men særligt sange, som er ved at blive glemt – det er netop denne del af kulturarven, vi ønsker at bringe tilbage på det fællessanglige landkort.

 

Koncerterne fremføres af det professionelle vokalensemble Musica Ficta og dirigent Bo Holten, som i snart 25 år har specialiseret sig i den danske sangskat og udgivet talrige plader med denne særlige danske sangtradition. Koncerterne introduceres af Bo Holten som fortæller om sangene og tiden, de opstod i.

 

Arrangør: Vesthimmerlands Musikforening

 

Billetpris: 150,-/75,- (Himmerlandsbilletten + dørsalg) Billetsalget er endnu ikke åbnet

Boosting Business