Julen har Englelyd - med Andrea Pellegrini & Live Strings


Og det skete i de dage…

 

Sådan begynder Juleevangeliet og sådan begynder Andrea Pellegrini & Live Strings deres julekoncert.


Vi går gennem tornene med "Maria gennem torne går" og "Wolfs Nun wandre Maria", og vi venter os med "Bachs Bereite dich Zion". Vi vugger den nyfødte med Brahms "Geistliches Wiegendlied" og vi rammes af stor frygt og hjemvé med den finske Julesang "Sylvian Joululaulu", og forløses i Englenes lovsang med "O Holy Night". Vi jubler til Rumænske Folketoner og vi følger med hyrderne til "Barn Jesus i en krybbe lå", og leder efter barnet med den spanske Julesang "La Virgin lava Penales". Vi gemmer ordene i vore hjerter sammen med Maria og Bachs "Schliesse mein Hertze". Vi synger danske julesange sammen og lader os overraske på vejen…

 

Med “Julen Har Englelyd” skaber Andrea Pellegrini og Live Strings en anderledes varm og nærværende koncertoplevelse, når de – med lige dele legesyge og respekt – fortæller Juleevangeliet med klassisk musik. 

 

Andrea Pellegrini er en af landets mest efterspurgte mezzosopraner, både i opera- og koncertsammenhæng. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Opera Akademiet. I 2015 blev hun Reumert nomineret i kategorien Årets sanger. Hun debuterede på Det Kgl. Teater som Rosina i Rossinis ’Barberen i Sevilla’ i 2006 hvorefter hun både der og på landets øvrige scener har sunget mange andre roller. I 2021 rejser hun til Stockholm for at synge Eboli i Verdis ’Don Carlos’.

 

Gennem sin karriere har Andrea Pellegrini vist en særlig interesse for de genrebrydende kunstformer. Dette har ført til udviklingen af helt nye samarbejder med f.eks multikunstneren Martin Hall, fortolkninger af Beatles sange på TV, duo med Jacob Binzer (D.A.D) og meget andet. En rød tråd i Andreas kunstneriske virke er folkeliggørelse og fortælling – at bringe den klassiske musik og æstetik ud over rampen i nye sammenhænge. Derfor var det, for hende, mere end oplagt at række ud til LiveStrings.

 

Live Strings er Danmarks mest altfavnende strygekvartet og absolut i front på alle landets scener – både de rytmiske og de klassiske. Kvartettens mange facetter gør den til et af de mest interessante klassiske ensembler i Danmark. Sammen bevæger de sig gennem alle genrer, altid med dybe rødder i den klassiske musiktradition og spillestil.

 

Kvartettens musikere arbejder med den klassiske musik både som solister, i kammermusik – i f eks prisvindende Nightingale String Quartet og Trio Gemini – og i orkestersammenhæng, blandt andet ved Den Kgl. Opera København, hos DR Radiosymfoniorkestret og Copenhagen Phil. LiveStrings eget studio ”Wooden Box” er eftertragtet og kvartetten har indspillet et hav af plader. De arbejder i tæt samarbejde med både DR og TV2 og laver ofte selv arrangementer til store produktioner. Kvartetten blev dannet i 2011 til en turné med Rasmus Seebach. Siden da har de spillet og arbejdet sammen med navne som Eminem (US), Kanye West (US), Michael Bublé (CDN), Lukas Graham, og Bent Fabricius Bjerre – blot for at nævne et lille udpluk.

 

Læs mere om Andrea Pellegrini & Live Strings på www.julenharenglelyd.dk

 

Bemærk! Koncerten finder sted på Vitskøl Kloster og begynder kl. 19.30.

 

Billetpris uden spisning: Kr. 250,-
 

Billetpris inkl. spisning: Kr. 450,-.
Maden består af en lækker juleplatte, som serveres og nydes i Munkekælderen på Vitskøl Kloster kl. 18.00. Drikkevarer tilkøbes på stedet.

 

 

Arrangør: ALFA og Vitskøl Kloster

Boosting Business