Katinka Fogh Vindelev og Anne Mette Stæhr

 

Katinka Fogh Vindelev (sopran)

 

Katinka, der er modtager af Léonie Sonning Talentprismodtager 2021, er ikke fra et hjem fyldt med klassisk musik, men derimod masser af fællessang. Forældrene var efterskole- og musiklærer og startede bl.a. en friskole hjemme i Himmerland, hvor Katinka og hendes tre søskende udgjorde ca. 10% af eleverne og her blev der sunget alt fra Anne Linnet til politiske sange i både skole- og fritid.


"Vi fire søskende blev altid stillet op på række og skulle synge flerstemmigt til familiefester - sådan helt Von Trapp-agtigt." husker Katinka om sin barndom, med henvisning til den sangglade familie i musicalen The Sound of Music. "Det var en naturlig ting og noget vi gjorde sammen for fællesskabets skyld."

 

Der var på mange måder langt fra barndommens fællessang i Himmerland, til at stå i København som 21-årig. Katinka var lige flyttet hjemmefra og skulle finde ud af, hvilken plads musik skulle udfylde i hendes liv. For det skulle den og til at starte med troede hun at hun skulle være popsanger. Hun optrådte med bandet Efterklang og mødte sangerinden Nanna Øland i det københavnske musikmiljø. Hun kunne godt høre at Katinka rummede noget helt særligt og sendte hende til sangtime hos sin mor, operasangeren Bodil Øland.

 

Anne Mette Stæhr (klaver)

 

Anne Mette Stæhr begyndte at spille klaver som 6-årig. Efter en fascinerende TV-udsendelse med Philippe Entremont, der spillede Ravels fantastiske Gaspard de la Nuit, besluttede hun sig som 13-årig for at ville være pianist.

 

Som 16-årig blev hun optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og debuterede derfra som 23-årig med bl.a. samme værk, Gaspard de la Nuit. I studietiden var hun et år i Freiburg for at studere hos den legendariske russiske pianist Vitaly Margulis. Undervejs blev det også til talrige kurser hos mestre som Andras Schiff, Tatjana Nikolajewa, Bernard Ringeissen og Rudolf Kehrer.

 

Hun viste tidligt stor interesse for akkompagnement og deltog i kurser hos Roger Vignoles, Irvin Gage, Geoffrey Parsons og efter privat invitation blev hun af Dietrich Fischer-Dieskau inviteret til at studere hos ham i hans hjem i München. Hendes arbejde med sangere har gennem årene udviklet sig til et decideret speciale i opera-repetition på særligt nyskrevne moderne operaer, hvilket har ført til samarbejder med Den Jyske Opera, Den Fynske Opera og Aarhus Sommeropera.

 

Hun har helt siden studietiden været stærkt optaget af ny kompositionsmusik og har uropført værker af en lang række fremtrædende komponister. Højdepunktet blev mødet med Sofia Gubaidulina, hvor hun indspillede hendes samlede værker for soloklaver på pladeselskabet Kontrapunkt. Anne Mette Stæhr var desuden i 10 år medlem af den innovative ny musik gruppe Figura.

 

Anne Mette Stæhr har optrådt som solist med orkestre i Danmark under dirigenter som Carlos Spierer, Tama Vetö og David Porcelijn.

 

 

Katinka Fogh Vindelev og Anne Mette Stæhr kommer med følgende program:

 

Kaija Saariaho     Quatre Instants


Il pleut


Hindemith     Opus 20


Purcell     Music for a while


Bach-Busoni     Wachet auf, ruft uns die Stimme


Nun freut euch, lieben Christen
 

 

Gratis adgang for medlemmer af Vesthimmerlands Musikforening.

 

Prisen for billetter i løssalg kr. 150.- dog kr. 75.- for unge med gyldigt studiekort, og børn til og med 7. klasse har gratis adgang ifølge med voksne. 

 

Arrangør: Vesthimmerlands Musikforening

Boosting Business