Kulturugens Afslutningsfest 2024

Vi gentager succesen og afslutter Kulturugen 2024 med en dag, der hylder kulturlivet i Vesthimmerland.

Vi tager hele musikhuset i brug til en dag med show, fællessang, højtlæsning for børn, kreative værksteder og meget mere. Her vil være arrangementer for alle aldersgrupper - arrangeret af lokale kulturaktører.

Foto: DR

Vi slår dørene op til Onkel Rejes Skide Skøre Show kl. 11.00. Alle og børn, og nogle voksne, kender Ramasjangs upassende onkel, der har gjort ballade og fart over feltet til sin mission i livet. Han kan både trylle, synge og danse - og det er lige det han vil gøre.

En fast tradition ved afslutningsarrangementet er uddeling af Kulturprisen 2024 ved Vesthimmerlands Kulturråd. Kulturprisen gives til en person eller gruppe, der har ydet en særlig indsats indenfor kulturlivet i Vesthimmerland. Der er frist for indstilling af kandidater til Kulturprisen den 1. februar.

Kulturugens Afslutningsfest finder sted søndag den 10. marts i tidsrummet 10-16, og der er gratis adgang for publikum. Dog skal man hente en gratis billet til Onkel Reje Showet. Billetlinket åbner den 1. februar kl. 10.00.   

 

Foreløbigt program:

Programmet for dagen er under udarbejdelse og tidspunkterne for de enkelte indslag vil blive opdateret snarest.

10.00 i foyeren 
Velkomst og præsentation af program

10.05 i lokalet Beta
Familiemorgensang med Kormeterne (Aars Skoles kor)

11.00-11.50.00 i Koncertsalen 
Onkel Rejes Skide Skøre Show
OBS! Der er fri entré til forestillingen, men der er kun adgang med gratisbillet! Billetlink åbner den 1. februar kl. 10.00.

Tid: TBA, Terrassen, 1. sal
Kreative værksteder v. Herregården Hessel

10.30, 12.30, 13.00 & 14.00 i lokalet Delta
Rumrejse
Højtlæsning for børn v. Vesthimmerlands Biblioteker
Hør en god historie i en stemningsfuld setting. Nysgerrige børn kan lade sig opsluge af astronomien på en fortryllende rejse i rummet mod fjerne stjerner, sorte huller og exoplaneter. Iben Marie skaber et magisk rumunivers med hjælp fra farverige lys, lyd og højtlæsning, hvor børnene kan lægge sig på madrasser, kigge op i galaksernes vrimmel og lytte til historien om vores fascinerende univers og flotte lysende måne.
Højtlæsningen varer rundt regnet et kvarter og bliver afholdt fire gange i løbet af dagen.
Før eller efter rumrejsen kan I kreere flotte, farverige badges med stjerner, planeter, astronauter og rumraketter, som I kan tage med hjem.

Tid: TBA, Udendørs
Turkørsel med veterantraktorer v. Hessels Marklaug

Tid: TBA, lokalet Beta
Fællessang med Sangkraft Vesthimmerland

Tid: TBA, lokalet Beta
Overrækkelse af Kulturprisen 2024 v. Vesthimmerlands Kulturråd

 

Mad og drikke

Melder sulten sig i løbet af dagen, så er der i dagens anledning opstillet en pølsevogn uden for musikhuset i tidsrummet 10.30-14.00. Musikhusets kiosk sælger drikkevarer, slik og snacks hele dagen.

 


Kulturugens Afslutningsfest arrangeres i samarbejde mellem Kulturskolen Vesthimmerland, Vesthimmerlands Kulturråd, Vesthimmerlands Biblioteker, Vesthimmerlands Kommune (Kultur & Fritid), Herregården Hessel, Sangkraft Vesthimmerland og ALFA Vesthimmerlands Musikhus.

Hvornår
10. marts 2024
Hvornår?
10. marts 2024, kl. 10:00
Tidspunkt
Kl. 10:00
Lokation
ALFA Vesthimmerlands Musikhus
Pris
Fri entré
Titel
Kulturugens Afslutningsfest 2024
Arrangør
Div. kulturaktører i Vesthimmerland
crosschevron-down