Jul med Den Gamle Sangskat

Den Gamle Sangskat med Sara Grabow, Martine Madsen og Eva Skipper spiller julen ind med deres trestemmige arrangementer af gode gamle klassikere. Syng med på den swingende “vinterhvidt vidunderland” og lyt til trioens smukke fortolkning af “der er ingenting i verden så stille som sne”. Derudover kan man høre pigernes egne Andrew Sisters inspirerede oversættelse af “sleigh ride”, som er blevet til “kanetur”, og lade sig overraske af et sjældent instrument på “når du ser et stjerneskud”.

Sara, Martine og Eva kender hinanden fra de var studerende i 0’erne på RMC (Rytmisk Musikkonservatorium i København). De optrådte i en årrække på Nørrebro teaters Late Night Lørdag med Jonathan Spang som en del af det faste husorkester The Smoothies, som optrådte med mange forskellige artister. Deriblandt Per Vers, Aura, Anders Mattesen, Marie Frank, Rasmus Nøhr, Tue West, Kenneth Thordal, Ida Gard og Østkyst Hustlers.

I 2005 dannede Sara og Eva trioen Den Gamle Sangskat med Martine. De gamle sange fra ind- og udland bliver altid fremført så akustisk som muligt. Arrangementerne bliver skabt i samarbejde, og nyt materiale skrives i fællesskab. Alt holdes i den gamle ånd, så både tekst og melodi fremstår stærkt akkompagneret af Martines guitar, Evas kontrabas og iblandt Saras ukulele.

Pigerne er enige om at datidens popmusik havde en anderledes kvalitet, det var simpelthen tekster med dybt indhold og en harmonisk og melodisk spændvidde. Alt bliver sunget på dansk for at få musikken tættere på lytteren, derfor søges der jævnligt om tilladelse til oversættelser. Målet med Sangskattens nyskrevne sange er at lægge sig opad den gammeldags form, så indholdet generobre, selvom sangene i dag knap vil kunne klassificeres som popmusik, men snarere viser med en swingende, jazzet baggrund.

Trioens første EP-album “Den Gamle Sangskat” udkom i 2018, med to egne kompositioner, og i november 2020 fulgte “Jul med Den Gamle Sangskat”.

Køb billetter her
Hvornår
11. december 2022
Hvornår?
11. december 2022, kl. 15:00
Tidspunkt
Kl. 15:00
Lokation
ALFA Vesthimmerlands Musikhus
Pris
150,-
Inkl. billetgebyr
Titel
Jul med Den Gamle Sangskat
Arrangør
ALFA
Køb billetter her
crosschevron-down