Juncker

I efteråret 2021 udsendte Juncker sine allerbedste sange på et album, som kom til at hedde "Længere Nede Ad Vejen". Albummet blev efterfulgt af en efterårstour i 2021, som fortsætter i 2022. Albummet indeholder hits som ikke tidligere er blevet udgivet på cd eller vinyl bl.a.: "Wallenberg og "Udover Brønshøj" - samt et par nye sange, hvor en af disse byder på et samarbejde med Andreas Odbjerg; nemlig nummeret "Evigheden Mellem Os".

At Juncker har leveret hele fire(!) titelmelodier til alle sæsoner af nogle af de mest sete TV-programmer i nyere tid - "Kurs mod fjerne kyster" med Beha-familie - taler også sit eget sprog.

Men om status 2021 udtager Christian Juncker selv følgende:
'Alt for mange ting fes ud i sandet i 2020. Koncert blev aflyst, og jeg selv var dødssyg med corona i månedsvis, hvor jeg lå og drømte om mintgrønne sommerfugle på hospitalet. Og ikke mindst blev mit 25-års jubilæum sparket til hjørne, som vi ellers skulle have fejret med gendannelse af og koncerter med mine gamle bands Bloom, som vi blev nr. 3 mi det daværende DM i rock med! Ditto Junior, som jeg udgav mit debutalbum med.'

Juncker fortsætter:
'Men alligevel giver det god mening at gøre status, da jeg nu har skrevet sange på dansk i 26 år siden 1995 - og måske også har været med til at holde liv i netop den dansksprogede sang, som var ved at uddø i 90'erne. Og at mit pladeselskab og mit bookingbureau har samlet den idé op og gjort det til virkelighed med et dobbeltopsamlingsalbum og en efterårsturne med bandet, gør mig oprigtigt talt lykkelig. For når man først har været helt nede at vende på intensiv og set sig liv passere revy, ja, så er det en utrolig livgivende oplevelse at se alle sine musikalske aftryk samlet på et album, som det nu er tilfældet. Og jeg glæder mig på en fornyet måde til at komme ud og spille de gamle sange og de nye, som jeg har skrevet til dette album. Bl.a. har jeg skrevet en ny sang sammen med Andreas Odbjerg, som på sin måde har været med til at puste nyt liv i mig.

For da Andreas Odbjerg og jeg kommer fra samme lille flække, Næsbyhoved-Broby, udenfor Odense, hvor "Mogens og Karen" - mine gamle naboer - stammer fra og lagde navn til mit gennembrud som solist i 2004, synes jeg, det var en passende idé at spørge Andreas, om han havde lyst til at prøve at skrive en sang sammen, fordi konteksten var så oplagt netop hér "Længere Nede Ad Vejen", og fordi hans melodiske tæft i mine øjne er uovertruffen'.

Juncker ramte med "Mogens og Karen" den danske sjæl med teksten om et nabopar, der trods deres tilforladelige navne nærede giftige bær og en gal hund i haven. Eftertænksomheden og de catchy tekster og kompositioner har altid været kendetegnende for Juncker.

Junckers tekster bugner af kvaliteter, de er spækket med flotte billeder og metaforer, men også ovedreven melankoli og modløshed.

Anmelderne tog rigtig godt imod Junckers senes album, GLOBUS NV (2018), og kaldte det bl.a. "hans mest helstøbte album" (GAFFA - 5 stjerner) og "nogle af hans bedste popsange i karrieren" (Fyens.dk - 5 stjerner)

I år kan man igen opleve Juncker med hans klassiske evergreens og nye hits!

Køb billetter her
Hvornår
30. september 2022
Hvornår?
30. september 2022, kl. 20:00
Tidspunkt
Kl. 20:00
Lokation
ALFA Vesthimmerlands Musikhus
Pris
195,-
Inkl. billetgebyr
Titel
Juncker
Arrangør
ALFA
Køb billetter her
crosschevron-down