Sorten Muld

Sorten Muld løfter arven og genfinder nerven med nye elektroniske sagaer på 2021-albummet ’Mark IV - lånt tid’. Nordiske middelalderballader i elektroniske produktioner fuld af triphoppens tålmodighed og technoens kant. Siden slut-90’erne, hvor Sorten Muld brød bredt igennem på den nordiske scene, har mellemøstlige instrumenter og inspirationer fundet vej til det vidtfavnende lydlandskab. En ny lyd af Norden og en ny lyd af Sorten Muld – præcis lige så rammende og bevægende dengang som nu.

Til koncerten møder vi Ulla Bendixens tusmørke-sang i centrum for de i alt 7 musikere. Nye og gamle sange i en orkestrering, der bevæger sig mellem det tyste nærvær og de himmelflængende udbrud.

“Hvilken fest, hvilken fejring af det genopstandne folktronica-fænomen, Sorten Muld og deres comeback-album, ‘Mark IV – Lånt Tid’ (...) Må Sorten Muld i sin nuværende inkarnation, eller noget der ligner, forblive på den danske scene i mange, mange år frem!”
- Kurt Baagø, om koncert juni 2021

(...) Hvor Sorten Muld i 90’erne forsøgte at gøre den danske sangskat aktuel gennem tilførelsen af elektronisk musik, åbner de den i 2021 op for andre kulturelle horisonter. Ikke som en pladderhumanistisk gestus, men som en dybere markering af, at den folkemusik, der har rødder i vores muld, også tidligere har været flettet ind i et langt mere omfattende rodnet (...) det er samtidig et greb, som får Sorten Muld til at fremstå på højde med tiden og åbne for nye strømninger. (...)
- Dagbladet Information

På scenen:

  • Ulla Bendixen: Sang
  • Henrik Munch: Elektronik
  • Martin Ottosen: Keys Nøgleharpe m.m.
  • Orhan Özgur Turan: Saz og Oud
  • Niels Kilele: Percussion, strenge mm.
  • Tommy Nissen: Trommer
  • Johannes Hejl: Kontrabas

Billetpris: 250,-

Arrangør: ALFA

Køb billetter her
Hvornår
7. oktober 2022
Hvornår?
7. oktober 2022, kl. 20:00
Tidspunkt
Kl. 20:00
Lokation
ALFA Vesthimmerlands Musikhus
Pris
250,-
Inkl. billetgebyr
Titel
Sorten Muld
Arrangør
ALFA
Køb billetter her
crosschevron-down