FOREBYGGELSE AF COVID-19

INFO til publikum ved siddende arrangementer i ALFA

 

Vores gæster og brugeres helbred og sikkerhed ligger os meget på sinde. Derfor efterlever vi naturligvis myndighedernes retningslinjer for at undgå coronasmitte, og vi følger udviklingen nøje. Vi har indført en række tiltag, som skal gøre det trygt for publikum at komme i musikhuset.

 

Det er vigtigt, at publikum orienterer sig om disse tiltag, inden besøg i musikhuset. Publikum med billetter til koncerterne eller forestillinger vil også få tilsendt retningslinjerne på mail.

 

 • Det er vigtigt, at man bliver hjemme, hvis man føler sig syg eller har symptomer på sygdom.
 • Personer med øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med COVID-19 bør udvise stor forsigtighed ved besøg i musikhuset.
 • NYT!! KRAV OM GYLDIGT CORONAPAS 
  I forbindelse med den gradvise genåbning i foråret 2021 har myndighederne indført krav om fremvisning af gyldigt coronapas ved besøg i kulturinstitutioner. Et coronapas er en dokumentation for, at du enten er vaccineret, er tidligere smittet eller er testet negativ inden for de seneste 72 timer. Vi opfordrer alle gæster til at have coronapas og evt. ID klar ved ankomst til musikhuset. Sådan anvendes coronapas
 • Alle der går ind i musikhuset skal benytte håndsprit ved ankomst.
 • Vi opfordrer til at man ankommer i god tid før koncerten eller forestillingens start, samt at man følger vores foyermedarbejderes anvisninger. Man kan blive bedt om at vente ved indgangen, og vi beder vores gæster have forståelse for, at dette sker for at overholde myndighedernes krav til afstand og kapacitetsbegrænsning.
 • Vi beder alle holde god afstand til hinanden (1 meter) både uden for musikhuset, i foyeren og når publikum skal ind og ud af salen. Afstand er stadig er et af vores vigtigste værn mod smitte - også selvom vi bærer mundbind/visir.
 • Aktuelt må vi afvikle arrangementer med begrænset kapacitet samt afstandskrav . Det betyder, at vi kan blive nødt til omplacere købte billetter. Alle billetholdere orienteres direkte om dette via mail. Hvert andet sæde i salen skal stå tomt for at opretholde myndighedernes afstandskrav. Dog må personer, der i forvejen har tæt kontakt, f.eks. fra samme husstand, kærester o.l., gerne sidde sammen. Vi beder om publikums forståelse for at situationen kræver ekstra sikkerhedsforanstaltninger, og beder alle om at følge vores medarbejderes pladsanvisninger.
 • Der er desværre ikke muligt for os at tilbyde bemandede garderober under de aktuelle forhold. Vi tilbyder publikum at benytte vores frie garderobe til overtøj – på eget ansvar. Det er også muligt at lægge overtøjet på det tomme sæde i salen.
 • På grund af kapacitetsbegrænsninger i foyerområdet skal man gå hurtigst muligt til salen ved ankomst, samt blive siddende i salen i en eventuel pause. Ophold i foyeren skal begrænses til et minimum. Det er tilladt kortvarigt at forlade sin plads for at komme på toilettet, hente forudbestilte drikkevarer eller købe en forfriskning i vores kiosk, som kan nydes i salen. Vi opfordrer til at man sender en enkelt person i kiosken fremfor at gå flere. Vær altid opmærksom på at holde afstand, hold til højre ved passage, og husk mundbind/visir, så snart du forlader din plads.
 • Vi opfordrer til at drikkevarer forudbestilles. Disse bestilles via mail senest kl. 15 på koncertdagen ved aftenarrangementer og dagen før ved eftermiddagsarrangementer - og forudbetales via MobilePay. Drikkevarerne vil stå klar i foyeren 30 min. før forestillingen/koncertens start. Det er tilladt at nyde sin drink i salen under forestillingen. Ønsker du først din drink i pausen, angives dette ved bestilling. Se mere om forudbestilling af drikkevarer
  Kiosken vil stadig være åben inden koncerten, samt i pausen (hvis der er pause).
 • Af sikkerhedsgrunde beder vi publikum undlade at synge med, råbe eller fløjte under koncerter (med mindre myndighedernes afstandskrav på 2 meter kan overholdes).
 • Vi opfordrer alle, der har en smartphone, til at hente og installere myndighedernes Smittestop App. Skulle vi være så uheldige, at der opstår smitterisiko under vores arrangementer, så vil app’en være en effektiv hjælp til smittesporing. App’en virker selvom telefonen er sat på lydløs under koncerten. Det er stadig helt afgørende, at man bliver hjemme, hvis man har symptomer.
 • Hvis du har været gæst i ALFA og efterfølgende testes positiv for COVID-19, beder vi dig kontakte os hurtigst muligt. Vi følger i øvrigt myndighedernes anvisninger i tilfælde af smitteudbrud.

 

Man kan få pengene retur (billetgebyrer undtaget), hvis musikhuset må aflyse en forestilling eller reducere antallet af pladser i salen. Derfor kan du trygt købe billetter til vores arrangementer og forestillinger.

 

Da vi under de nuværende retningslinjer må gennemføre koncerter og forestillinger med begrænset kapacitet, kan der hurtigt blive udsolgt, og vi opfordrer derfor publikum til at sikre sig en billet til de koncerter, man ikke vil gå glip af.
Vi henviser til online billetsalg via de direkte link på vmalfa.dk. ALFAs fysiske billetsalg er åbent mandag og torsdag fra kl. 14-16.

 

Vi glæder os til at se jer til store live-oplevelser!

 

(Opdateret den 14-06-2021)

 

Boosting Business