"DET HELE" I ALFA

<<  

Støtteforeningen ALFAs Venner og Vesthimmerlands Kunstforening har i fællesskab erhvervet Peter Max-Jakobsens maleri ”Det Hele”. Øverst ses et foto af maleriet taget af Peter Misfeldt. I maj 2014 blev maleriet overdraget til Vesthimmerlands Musikhus ALFA. 

 

Sådan skriver kunstskribent og kurator Troels Laursen om "Det Hele":

 

I efteråret 2011 var Vesthimmerlands Kunstmuseum, Aars rammen om en anderledes udstilling, hvor publikum kunne se kunstneren i aktion og give deres besyv med. Den modige kunstner, der stillede op var Peter Max-Jakobsen (f.1973). Han gjorde det for at få en efteruddannelse. Og det blev en oplevelse, som han selv kaldte for både ”angstprovokerende og spændende”. Resultatet af det forløb på museet kan nu ses i ALFA’s koncertsal, hvor det store værk på lige godt 2 meter i højden og godt 9,5 meter i længden nu pryder rummet, så det kan ses i forskellige udsnit forskellige steder fra i salen.

 

Resultatet af efteruddannelsen på museet, endte med intet mindre ned – ”Det Hele”. Titlen refererer efteruddannelsesprocessen, som handler om det hele, men titlen kan måske også – ironisk - ses, som den umulighed, det er at ville indfange det hele – noget vil altid skjule sig - for kunstneren og publikum - under et tæppe – og en efteruddannelse lige som både kunsten, musikken og livet forbliver en ongoing-proces.

 

Værket ”Det Hele” har tidligere ud over på Vesthimmerlands Museum, været vist i Janusbygningen, på Art-Copenhagen og Vendsyssel Kunstmuseum.

 

Peter Max-Jakobsen er uddannet fra Det Kongelige Kunstakademi samt Det Kongelige Konservatorium i Den Haag, Holland. Her blev han senere underviser og vejleder på akademiets bachelor og master uddannelse. I en del år boede han i København, men flyttede for få år siden til Nordjylland i nærheden af Hjørring. Han har blandt udsmykket Retten og Kasernen i Hjørring, samt Hasseris Gymnasium, og han har solgt flere værker til Vendsyssel Kunstmuseum. Lige nu i november 2013 er han udstillingsaktuel i Galerie Wolfsen, i Aalborg, med udstillingen ”Ma/X”.

 

Se mere på www.petermax-jakobsen.dk

 

Boosting Business