ALFA Nyheder

 • Nu skal alle der færdes i musikhuset bære mundbind.28-10-2020Nu skal alle der færdes i musikhuset bære mundbind.Fra torsdag 29. oktober 2020 er det påkrævet, at personer på 12 år og derover skal bære mundbind eller visir ved besøg i ALFA
 • Donation fra Jutlander Fonden Himmerland sikrer musikhuset nye scenetæpper.23-09-2020Donation fra Jutlander Fonden Himmerland sikrer musikhuset nye scenetæpper.Jutlander Fonden Himmerland har doneret 43.300 kr. til ny, sort, brandsikker scenemolton til Vesthimmerlands Musikhus ALFA. Der er tale om alle de sorte tæpper på scenen.
 • Sæsonåbning med Rune Klan14-08-2020Sæsonåbning med Rune KlanMusikhuset er klar til at tage imod publikum ved husets første arrangement siden forårets nedlukning.
 • Du kan trygt købe billetter til arrangementer i ALFA17-06-2020Du kan trygt købe billetter til arrangementer i ALFAVores gæster og brugeres helbred og sikkerhed ligger os meget på sinde. Derfor efterlever vi naturligvis myndighedernes retningslinjer for at undgå corona-smitte, og vi følger udviklingen nøje. Man kan få pengene refunderet (billetgebyrer undtaget), hvis musikhuset må aflyse en forestilling eller reducere antallet af pladser i salen. Derfor kan du trygt købe billetter til vores koncerter og forestillinger.
 • Gradvis genåbning af musikhuset09-06-2020Gradvis genåbning af musikhusetDen gradvise genåbning af landet efter corona-nedlukningen har overstået sine første faser. I musikhuset er vi ligeledes påbegyndt en gradvis genåbning, som i første omgang omfatter musikundervisning i Kulturskolen Vesthimmerland og på Vesthimmerlands Gymnasium.
 • ALFA Vesthimmerlands Musikhus er fortsat lukket...11-05-2020ALFA Vesthimmerlands Musikhus er fortsat lukket...Vi afventer nyt om genåbningens fase 3 (8. jun.), mens vi forbereder efterårets kulturprogram for vores brugere og publikum.
 • Lukningen af musikhuset forlænges til og med 10. maj24-03-2020Lukningen af musikhuset forlænges til og med 10. majINFORMATION OM CORONA VIRUS Med baggrund i myndighedernes seneste udmeldinger er lukningen af musikhuset forlænget til og med den 10. maj. Alle aktiviteter aflyses eller flyttes til et senere tidspunkt.
 • Behold din billet og hjælp dit spillested19-03-2020Behold din billet og hjælp dit spillestedBehold din billet til den udskudte koncert! Det hjælper både spillested og artist i en svær tid. Musikken spiller videre på den anden side!
 • ALFA Vesthimmerlands Musikhus lukkes indtil mandag den 30. marts12-03-2020ALFA Vesthimmerlands Musikhus lukkes indtil mandag den 30. martsINFORMATION OM CORONA VIRUS Med baggrund i myndighedernes anbefalinger er musikhuset lukket, og alle aktiviteter aflyses eller flyttes til et senere tidspunkt.
 • ALFA følger myndighedernes anbefalinger for forebyggelse af Corona-virus06-03-2020ALFA følger myndighedernes anbefalinger for forebyggelse af Corona-virusI ALFA tager vi vores publikum, brugere og ansattes sikkerhed og helbred meget alvorligt. Vi følger myndighedernes anbefalinger, som løbende opdateres.
 • Scan Magazine: Culture connects the community in Aars12-09-2019Scan Magazine: Culture connects the community in AarsNestled into the crest of Denmark’s biggest fjord, the Limfjord, the Vesthimmerland region adds some of the country’s most beautiful nature and a distinctly northern Jutish flavour to the country’s cultural make-up. The artist and poet Per Kirkeby took a special liking to Vesthimmerland’s charm, and today, his art and architecture spice up the region...
 • Spændende efterårssæson i ALFA28-06-2019Spændende efterårssæson i ALFAVi har glædet os til at præsenter jer for ALFAs efterårsprogram, som byder på koncerter og forestillinger indenfor et bredt spektrum af genrer. Programmet er netop leveret fra trykkeriet og bliver i løbet af de næste dage at finde på biblioteker, i turistinformationer, samt i en række institutioner og butikker i hele Vesthimmerland.
 • Ny udstilling af Hans Haagen i ALFA07-02-2019Ny udstilling af Hans Haagen i ALFA
 • ANDEN laver ekstra show i ALFA31-01-2019ANDEN laver ekstra show i ALFA
 • ALFA og HEBE samarbejder om koncerter for unge30-01-2019ALFA og HEBE samarbejder om koncerter for ungeFor et år siden indledte Hebe, festudvalget på Vesthimmerlands Gymnasium, og Vesthimmerlands Musikhus ALFA et samarbejde om at skabe koncerter til en ung målgruppe. Nu er forberedelserne til samarbejdets 2. koncert i gang.
 • Jutlander første kulturpartner i nyt koncept hos ALFA14-12-2018Jutlander første kulturpartner i nyt koncept hos ALFAVesthimmerlands Musikhus ALFA har indgået den første Kulturpartneraftale i et nyt udspil, der skal medvirke til nye stærke relationer mellem erhvervs- og kulturlivet i Vesthimmerland. Målet er at skabe flere kulturoplevelser for erhvervslivet og for borgerne i hele Vesthimmerland.
 • Musikhuset ALFA får fødselsdagsgave til 275.000 kroner22-06-2018Musikhuset ALFA får fødselsdagsgave til 275.000 kronerEn bevilling fra Fonden for Sparekassen Himmerland sikrer et nyt flygel til Vesthimmerlands Musikhus ALFA i Aars
 • En stor kunstner er gået bort10-05-2018En stor kunstner er gået bortEn stor kunstner er gået bort. Per Kirkeby har om nogen sat sit præg på kunst og arkitektur i Aars, og vi er meget priviligerede over at kunne nyde en del af hans livsværk i vores dagligdag. Æret være Per Kirkebys minde.
 • Sanne flytter efterårsturneen til foråret 201902-05-2018Sanne flytter efterårsturneen til foråret 2019Da Sanne har valgt at sige ja tak til DR’s nye musikprogram “Live! - Danmarks nye live artist” er hun samtidig tvunget til at flytte den ellers planlagte akustiske turné til foråret 2019.
 • Opera i børnehøjde30-10-2017Opera i børnehøjde200 børn fra Østermarksskolens 0.-3. klasse fik sig en oplevelse mandag den 30. oktober. De var nemlig publikum ved Den Jyske Operas børneopera ”Hug en hæl og klip en tå”, som blev opført som skoleforestilling i Vesthimmerlands Musikhus ALFA.
 • Nye billedfortællinger i Musikhuset10-10-2017Nye billedfortællinger i MusikhusetNæste kvindelige kunstner, der nu viser sine værker frem i ALFA, er Dorthe Kærgaard. Alle værkerne har mennesket i centrum, som i et fortællende digt, hvor den nordjyske natur spiller en rolle, uanset om fortællingen eller myten udspringer fra det oldgræske og romerske.
 • Ny udstilling i Musikhuset18-08-2017Ny udstilling i MusikhusetNu er sommeren på hæld og aktiviteterne begynder igen i Vesthimmerlands Musikhus, ALFA, og til det skal der også traditionen tro være noget godt at se på i huset. Udstillingsgruppen har kastet deres kritiske øjne på kunstneren Andrea Sabine Højgaards værker, der nu hænger i foyeren indtil omkring den 1. oktober.
 • Logo og navn på musikhusets nordgavl02-08-2017Logo og navn på musikhusets nordgavlMåske har du lagt mærke til at ALFA har fået navn og logo på nordgavlen? Det har længe været et ønske at kunne skilte tydeligere med husets identitet, særligt nordpå mod Himmerlandsgade.
 • ALFAs nye sæsonbrochure er på gaden30-06-2017ALFAs nye sæsonbrochure er på gadenFolkeklubben, Allan Olsen, klassiske verdensnavne, operette, teater, kammermusik og comedy. ALFA er klar til at byde publikum velkommen til en stribe helt sublime intimkoncerter og forestillinger. Kvaliteten er i top, uanset genre.
 • Sprudlende fortælling af Annette Falk Lund i ALFA27-04-2017Sprudlende fortælling af Annette Falk Lund i ALFADen udvalgte kunstner, er Annette Falk Lund (født i 1964) og er cand.mag. fra Leipzig Universitet. Efter ophold i Jena og Berlin flyttede hun til Danmark i 1993 hvor hun først arbejdede som pressefotograf og nu som billedkunstner. Hendes kunst har rødder i de samme kilder, som de tyske ekspressionister, surrealisterne og senere Cobra- kunstnerne dyrkede: Børnetegningerne, drømmene og de magiske objekter fra det, man engang kaldte primitive kulturer.
 • 400 elever gik i Martin Luthers fodspor23-03-2017400 elever gik i Martin Luthers fodspor2 dage i reformationens tegn
 • Professionelle dansere underviser elever i ALFA18-01-2017Professionelle dansere underviser elever i ALFATre professionelle dansere har skabt en danseforestilling. De viser et teaterstykke, hvor det meget handler om kroppen. Eleverne står tæt omkring danserne under stykket. Bagefter snakker de alle om stykket. Det følges op af forskellige workshops, hvor eleverne prøver at udføre nogle af de trin og bevægelser som danserne har vist under stykket.
 • Farverigt krydsfelt mellem arkitektur og maleri i ALFA02-02-2016Farverigt krydsfelt mellem arkitektur og maleri i ALFASøren Friis indgang til kunst, og i særlig grad til skulptur, går gennem arkitekturen. Han arbejder gerne i krydsfeltet mellem arkitektur, maleri og skulptur, bl.a. med bølgeplader, der har den egenskab, at man kun ser den del af bølgerne, der vender mod en, når man ser dem skråt fra siden.
 • Mick Øgendahl inviterer til FEST i nyt one-man show01-02-2016Mick Øgendahl inviterer til FEST i nyt one-man showEn af Danmarks absolut sjoveste komikere gæster Vesthimmerlands Musikhus ALFA 8. februar 2017 med sit nye one-man show, ’Mick Øgendahl’s FEST’.
 • Lokal kunst i Musikhuset ALFA20-11-2015Lokal kunst i Musikhuset ALFADen lokale grafiker og billedhugger Jan Anker Petersen udstiller store træsnit, et stort trærelief og granitskulpturer i musikhuset.
 • Farverige papirklip i ALFA21-10-2015Farverige papirklip i ALFATanja Kjærgaard Jensen udstiller detaljerige papirklip i Vesthimmerlands Musikhus ALFA.
 • Lasse Drevsholt udstiller i ALFAs foyer21-08-2015Lasse Drevsholt udstiller i ALFAs foyerEfter en god sommerferie er der nu atter en gang en ny udstilling på væggene i Vesthimmerlands Musikhus. Denne gang er det den 33-årige maler og musiker Lasse Drevsholt, som har rødder i Ålborg.
 • Spændende efterårsprogram i ALFA30-06-2015Spændende efterårsprogram i ALFAEfterårssæsonen byder på intimkoncert med Poul Krebs, LAND Live koncert, en klassisk pianist i verdensklasse, Carl Nielsen-fejring, teaterforestillinger, solo- og kor- og fællessang.
 • Ny medarbejder i ALFAs administration15-04-2015Ny medarbejder i ALFAs administrationI denne måned kunne vi byde velkomment til ALFAs nye studentermedarbejder, Lucca Pedersen.
 • Vesthimmerlands Musikhus søger studentermedarbejder16-01-2015Vesthimmerlands Musikhus søger studentermedarbejderKunne du tænke dig at arbejde i en alsidig og levende kulturinstitution? Så har vi Vesthimmerlands bedste studiejob! Vesthimmerlands Musikhus søger en studentermedhjælper til musikhusets administration fra medio marts.
 • Bank og musikhus fortsætter parløb12-01-2015Bank og musikhus fortsætter parløbJutlander Bank er også i de kommende to år Kulturpartner med ALFA Vesthimmerlands Musikhus. Målet er endnu flere gæster i ALFA.
 • Ninni Lodahl Gjessing udstiller i musikhuset17-12-2014Ninni Lodahl Gjessing udstiller i musikhusetVæggene i musikhusets foyer prydes for tiden af store malerier af den lokale billedkunstner Ninni Lodahl Gjessing.
 • Ny sæson i Vesthimmerlands Musikhus ALFA25-11-2014Ny sæson i Vesthimmerlands Musikhus ALFAForårssæsonen byder på intimkoncert, folk-cross-over i verdensklasse, scenisk operakoncert og comedy.
 • Uge 33: Åbent hus og byvandring07-08-2014Uge 33: Åbent hus og byvandringI Vesthimmerland står uge 33 i golfsportens tegn. Golfturneringen Made in Denmark trækker mange gæster til egnen, og i den anledning er ALFA åbent for besøgende, der ønsker at se husets arkitektur og kunst, mandag-lørdag kl. 10-15. Huset kan også opleves som en del af en guidet byvandring med fokus på kunst, musik og historie.
 • Ny hjemmeside01-07-2014Ny hjemmesideOnsdag den 2. juli går Vesthimmerlands Musikhus ALFAs nye hjemmeside i luften. Det markerer samtidig åbningen af billetsalget til husets koncerter i efteråret.
Boosting Business