Hvalpsund maler udstiller i Vesthimmerlands Musikhus ALFA

Ophaengningsarbejdet_i_fuld_gang.jpg
Ophængningsarbejdet i fuld gang
  • Ophaengningsarbejdet_i_fuld_gang.jpg
  • En_del_af_udstillinges_Kina-afsnit.jpg
  • Orla_i_faerd_med_at_nummerere_malerierne.jpg
06-11-2020

ALFAs kunstudvalg og maleren Orla Mikkelsen præsenterer frem til nytår en udstilling, der består af 61 værker. 
De udstillede værker er et udvalg fra de sidste 20 år, hvor Orla Mikkelsen har boet i Angola, Tibet, Kina og siden 2017 i Danmark, hvor han har slået sig ned i Vesthimmerland. Alle disse steder bliver afspejlet i udstillingens værker. Udstillingen er delt op i 7 temaer, og til hver af disse er der en tekst, der kan lede betragteren ind i billedverdenen.

 

Udstillingen rummer portrætter, situationer, landskaber og stemninger fra alle de nævnte steder. Malemåden er naturalistisk, med lys og farver som vigtige elementer. Der er anvendt forskellige teknikker i de udstillede værker: akryl, akvarel, blandet teknik samt kinesisk blæk/tusch.

 

Orla Mikkelsen fortæller, at hans interesse for at tegne og male kommer fra HF tiden på Nr. Nissum Hf-kursus, hvor dygtige formningslærere og særdeles gode faciliteter gav ideelle muligheder for at udvikle de kreative evner. Det var dog først i 2003, at han begyndte på akrylmaleri.  Orla fortæller: ”Min kone, Anette, og jeg arbejdede med udviklingsarbejde i adskillige år, men efterhånden blev det svært at finde to arbejder det samme sted i Angola. Derfor foreslog Anette mig, at den situation kunne bruges til, at jeg fik afprøvet min interesse for maleri. Jeg greb chancen, gav mig fuldtids i kast med det, og har nu - med stor fornøjelse - malet lige siden. 
Jeg har altid været optaget af mennesker og steder, hvor vi boede, så det blev også min motivverden - og det er det stadig, nu hvor vi er flyttet til Hvalpsund.

 

Det er en fornøjelse at blive inviteret til at lave sådan en udstilling. Jeg kan ikke lige forestille mig, at jeg kommer til at lave så flot og stor en udstilling igen. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med kunstudvalget om udstillingen”.

 

Desværre har de nye Corona restriktioner midlertidigt gjort det umuligt at se udstillingen, da musikhuset aktuelt er nedlukket. Men du kan se den på en anden måde ved at sende en mail til orla@mail.dk, så vil han sende dig et link, hvor du kan komme til at se udstillingens billeder på hans hjemmeside www.orla-mikkelsen-artwork.dk. Der vil også være en video, der viser et klip fra ophængningen af udstillingen i ALFA.

Boosting Business