Musikhuset ALFA får fødselsdagsgave til 275.000 kroner

E639FDAB-AFA8-4047-8530-1E1261ACFC8F.jpeg
Det gamle flygel, som står i ALFA, er ved at være slidt, så daglig leder Lisbeth Jagd er ovenud glad for donationen på 275.000 kroner fra Fonden for Sparekassen Himmerland, som afdelingsdirektør Brian Larsen fra Jutlander Banks privatkundeafdeling i Aars forleden kunne overrække.
  • E639FDAB-AFA8-4047-8530-1E1261ACFC8F.jpeg
  • 1-IMG_8547.JPG
22-06-2018

En bevilling fra Fonden for Sparekassen Himmerland sikrer et nyt flygel til Vesthimmerlands Musikhus ALFA i Aars

 

Musikelever på både Vesthimmerlands Gymnasium og Kulturskolen Vesthimmerland kan glæde sig, når et nyt flygel i den sekscifrede pengeklasse flytter ind i Musikhuset ALFA i Aars.

 

Det gamle flygel, der står i musikhusets største undervisningslokale, Beta, er nemlig ved at være så nedslidt, at musikelever ikke længere kan få glæde af det, når de skal undervises.

 

Det nye flygel, et Yamaha C6X, der koster 275.000 kroner, er sponsoreret af Fonden for Sparekassen Himmerland. Diplomet på 275.000 kroner blev som en overraskelse overrakt af afdelingsdirektør Brian Larsen under musikhusets fødselsdagskoncert i tidligere på ugen. Brian Larsen leder til daglig Jutlander Banks afdeling på Himmerlandsgade i Aars.

 

”Det er et meget stort ønske, der er blevet opfyldt i dag. Et stort, godt og robust flygel til undervisningsbrug vil komme næsten alle husets brugere til gode,” sagde musikhusleder Lisbeth Jagd som tak ved overrækkelsen.

 

Kvalitetsflygel til koncerter

Det er imidlertid ikke kun de talentfulde musikelever, der kan glæde sig, for det nye flygel egner sig også til koncerter, hvad det gamle flygel ikke gjorde.

 

Lokalet Beta bruges også til musikhusets mindre koncerter, og derfor kan koncertgængere glæde sig til flygelets flotte klang og en ny koncertoplevelse, når de næste gang skal til koncert i Beta-lokalet.

 

Vesthimmerlands Musikhus ALFA har eksisteret siden 2008, hvor drømmen om et musikhus i Vesthimmerland endelig blev realiseret med hjælp fra en masse frivillige kræfter og fonde. Navnet ALFA er sammensat af forbogstaverne i kommunens fire hovedbyer: Aalestrup, Løgstør, Farsø og Aars.

 

Fonden for Sparekassen Himmerland er den største aktionær i Jutlander Bank, og derfor modtager fonden en stor del af bankens aktieudbytte hvert år. Ved udgangen af 2017 havde fonden i løbet af året bevilget uddelinger for 16,6 mio. kr. af fondens midler til almennyttige formål i lokalområdet.

Boosting Business