Ny nordisk musikfestival kombinerer musik, mad og storslået Limfjordsnatur

NFF_logo-farve.png
  • NFF_logo-farve.png
  • ms4wuxag.jpeg
  • Presse_billede_B_og_H.jpg
28-05-2021

Ny nordisk musikfestival kombinerer musik, mad og storslået Limfjordsnatur 

 

Nordic Folk Festival er en lille, nystartet festival med plads til både unge, børnefamilier og det modne publikum. 

 

“Vi har glædet os til det her længe. Vi måtte jo aflyse alle forberedelser sidste år. Men nu skal det være. Selvom mange festivaler er lukket ned, så kan vi gennemføre på grund af vores størrelse”, udtaler formanden for festivalen, Kristian Dalsgaard.

 

Musik. Mad. Natur. Fællesskab. Dans. Fællessang. Workshops. Masterclass. Det er alt sammen noget gæsterne kan opleve på Nordic Folk Festival, som afvikles for første gang den første weekend i juli på Vitskøl Kloster og Livø.

 

“De to locations er jo billedskønne og har så meget historie med sig, at det var helt naturligt for os, at det skulle være her. Både kloster og ø byder på nye måder at opleve musik på - og det håber jeg, at vores billetkøbere er nysgerrige efter selv at mærke på egen krop. Derfor er mad, natur, økologi og stilheden også elementer, der er vigtige for os”, siger Kristian Dalsgaard.  

 

Ro og fordybelse? Eller bare slippe ungerne fri på den bilfrie ø ved legeplads og skov? Eller vågen hele natten ved bålet? Nordic Folk Festival er en rummelig festival, bundet sammen af ny nordisk folkemusik - en genre, der appellerer på tværs af alle aldersgrupper. 

 

All-inclusive

Billetter til festivalen er “all-inclusive”. Det betyder, at festivalgæster får færgeoverfart, mad og musik med i prisen. Drikkevarer købes separat i baren på festivalen. Det eneste gæsten selv skal sørge for at bestille er overnatning. 

 

Program

De to venues sætter hvert sit præg på festivalen. Om fredagen danner Vitskøl Kloster rammen om et eksklusivt program med historisk rundvisning på klosteret, gourmetmiddag og koncerter med to af den danske folkemusikscenes stærke profiler; stryge- og vokalgruppen Vesselil samt det internationalt anerkendte Blum og Haugaard Band. En luksusoplevelse båret af høj kvalitet i klostrets helt unikke historiske rammer. 

 

Lørdag og søndag spiller et varieret festivalprogram på Livø. Denne del af festivalen er en jordnær, økologisk, udendørs weekend, og det er oplagt at tage hele familien med. Festivalbilletten giver adgang til en samlet oplevelse bestående af koncerter, foredrag, danse-workshops, fællessang, rundvisninger, outdoor madevents samt færge til Livø. Her kan du blandt andet opleve koncerter med Mads Hansens Kapel, Nü Fiona, Nordens Tone samt Jensen, Bugge og Høirup.

 

Corona

Nordic Folk Festival er tilrettelagt under kraftig påvirkning af corona-pandemien, og den gennemføres i henhold til alle gældende retningslinjer, så det bliver trygt for publikum at deltage. Det betyder blandt andet, at der er et begrænset antal billetter til rådighed i festivalens første år, og at der er krav om gyldigt coronapas. 

 

Fonde og samarbejdspartnere

Nordic Folk Festival støttes økonomisk af Statens Kunstfond, Koda Kultur, Augustinus Fonden, Region Nordjylland samt Vesthimmerlands Kommune. Festivalen tilrettelægges af en bestyrelse, der samler de bedste kræfter fra netværket Genklang, Kulturskolen Vesthimmerland, genreorganisationen Tempi, Det Musiske Hus (regionalt spillested i Frederikshavn), Dreamers’ Circus og ALFA Vesthimmerlands Musikhus. 

 

Læs mere på www.nordicfolkfestival.dk

Boosting Business