Ny sæson i Vesthimmerlands Musikhus ALFA

Dreamers_Circus_.jpg
Dreamers Circus gæster ALFA i 2015
25-11-2014

Forårssæsonen byder på intimkoncert, folk-cross-over i verdensklasse, scenisk operakoncert og comedy

 

Så blænder vi op for en spændende forårssæson i Vesthimmerlands Musikhus ALFA.

 

2015 sparkes i gang med en intimkoncert med Anders Blichfeldt, den karismatiske forsanger fra Big Fat Snake. I sit musikalske foredrag tager Blichfeldt publikum med ind i komponistens værksted, og lader sine sange ledsage af personlige historier om succes og fiasko, glæder og sorger, kærlighed, og venskaber. Ærligt og humoristisk fortalt.

 

Senere på året kan ALFA præsentere den fremadstormende folkemusiktrio Dreamers Circus, som for alvor brød igennem på sendefladen under uddelingen af kronprinsparrets kulturpriser i 2013 i Sydney, hvor Stjernedrysprisen gik til Dreamers Circus violinist Rune Tonsgaard Sørensen. Dreamers Circus tør drømme og tænke stort, og de tre musikere fører med flydende lethed musikken ud i nye afkroge af det forjættede land mellem folkemusik og klassisk musik.

 

I maj måned glæder vi os til at præsentere Den Jyske Operas sceniske operakoncert Lev & Elsk. Den Jyske Operas Kor synger i den anmelderroste forestilling en perlerække af de allermest elskede og berømte operakor, -ensembler og –arier. Oplev uddrag fra Mozarts Tryllefløjten, bliv forført af smuglerkvintetten fra Carmen, heksekoret fra Macbeth, nynnekoret fra Madame Butterfly og meget mere. Koncerten henvender sig til både operaelskere og operajomfruer.

 

Endelig slutter vi foråret af med et stand up brag, når Jan Gintberg kommer forbi med sit aktuelle show ”Det store spørgsmål”. Gintbergs nærmest stupide nysgerrighed bliver omdrejningspunktet i et måbende og seriøst undrende show, som vil indeholde svar, du ikke selv ville have orket at stille spørgsmålet til! En comedypuré af aktualitet, kønskamp, barndom, filosofisk fastfood, bizarre observationer og store dele spørgende improvisation.

 

Ud over musikhusets egne koncerter og arrangementer danner huset også ramme om tre klassiske koncerter i Vesthimmerlands Musikforening. På programmet er den prisvindende Nightingale String Quartet, liedkoncert med Lisbeth og Jens Jagd samt koncert med Randers Kammerorkester.

 

Ligeledes præsenterer Vesthimmerlands Teaterforening to forestillinger i musikhuset i foråret. Først Gilbert og Sullivans operette HMS Pinafore med kompagniet Figaros, hvor de 10 roller er overtaget af 3 operasangere, der skifter kostumer, roller og tonearter hurtigere end publikum kan nå at blinke. Senere på foråret er der gæstespil fra Det Kongelige Teater med forestillingen Tove, Tove Tove, som er en personlig fortolkning af Tove Ditlevsen og hendes værk.

 

Endelig kan vi i år glæde os til gensyn med den lokale Cabaret ALFA, til Vesthimmerlands Gymnasiums & HF’s musical samt til koncerter med Vesthimmerlands Kulturskole – og meget mere.

 

Find yderligere info om musikhusets forårsprogram under fanen "Arrangementer". Billetter til arrangementerne sælges online via www.HimmerlandsBilletten.dk, på de himmerlandske biblioteker samt i musikhuset mandag og torsdag kl. 14-16.30.

 

Boosting Business