Ny udstilling i Musikhuset

Krage_soeger_mage_60x80cm_Akryl_paa_laerred.jpg
Andrea Sabine Højgaard: Krage søger mage, 60x80cm, akryl på lærred.
  • Krage_soeger_mage_60x80cm_Akryl_paa_laerred.jpg
  • Herkules_100x100cm_Akryl_paa_laerred.JPG
18-08-2017

Nu er sommeren på hæld og aktiviteterne begynder igen i Vesthimmerlands Musikhus, ALFA, og til det skal der også traditionen tro være noget godt at se på i huset. Udstillingsgruppen har kastet deres kritiske øjne på kunstneren Andrea Sabine Højgaards værker, der nu hænger i foyeren indtil omkring den 1. oktober.

 

Andrea Sabine Højgaard er født i Tyskland og har studeret både sprog og kunst i Aarhus. Hun udstillede på Herregården Hessel i 2004. I ALFA viser hun sine værker, der altid har et spil gående mellem det realistiske og det surrealistiske. Det er altid et twist mellem virkelighed og uvirkelighed, hvor hun får det nære og genkendelige til at virke absurd og uvirkelighed. Og den anden vej rundt igen, så får hun samtidigt det absurde og uvirkelige til at fremstå med stor genkendelig selvfølgelighed. Eller som kunstneren selv udtrykker det:

 

”Mine billeder viser velkendte objekter men i måske sære konstellationer eller i en besynderlig kontekst så betragteren måtte forundres og derfor reflektere over det han ser. På denne måde etableres der en meningsmættet sammenhæng. Det er denne undrende søgen i betragterens blik, jeg arbejder med i mine billeder”.

 

Hendes motiver undsiger dermed ofte vores opfattelse af virkeligheden, dog uden at blive mytiske. Der er menneskeskabte genstande anbragt i naturlige landskaber, dyr især fugle i et abstrakt baggrundsunivers, men også interiør og mennesker. Hendes motivation er at formidle en idé igennem de muligheder, som står til rådighed, dvs. farve, strøg og komposition.

Boosting Business