Opera i børnehøjde

IMG_0153.JPG
Børnene fik lov at hilse på sangerne, og fik alle en operamaske med hjem.
  • IMG_0153.JPG
  • 1.jpg
30-10-2017

200 børn fra Østermarksskolens 0.-3. klasse fik sig en oplevelse mandag den 30. oktober. De var nemlig publikum ved Den Jyske Operas børneopera ”Hug en hæl og klip en tå”, som blev opført som skoleforestilling i Vesthimmerlands Musikhus ALFA.

 

Forestillingen var en opdateret Askepothistorie, som blandt andet satte fokus på mobning, søskendeskænderier og på det at forfølge sine drømme. Fire operasangere fra Den Jyske Operas Kor formåede sammen med accordeonisten Branko Djordjevic at fange børnene, og der blev både lyttet, måbet og grinet under forestillingen.

 

Efter forestillingen blev børnene mødt af de fire sangere ved udgangen, hvor de alle fik udleveret ’operamasker’. Dette gav afsæt for mange gode kommentarer fra børnene, og de nød tydeligvis at komme helt tæt på de optrædende.

 

Skoleforestillingen var arrangeret i samarbejde mellem Vesthimmerlands Kommune, Kultur & Fritid, Østermarkskolen og Vesthimmerlands Musikhus ALFA.

 

”For mange af børnene var forestillingen nok det første møde med opera og klassisk sang. Jeg synes det er så utrolig vigtigt, at børn for lov at opleve alle mulige former sang og performance, og jeg er rigtig glad for at både skole og kommune var med på at muliggøre dette opera-møde i Vesthimmerland. Vi kan jo se at børnene går åbent til forestillingen uden forbehold. De fik fyldt indhold i deres kulturelle rygsæk”, siger musikhusleder Lisbeth Jagd.

 

Boosting Business