Professionelle dansere underviser elever i ALFA

5d78607cf5.jpg
  • 5d78607cf5.jpg
  • 23ff5bd7f7.jpg
  • 61dd789188.jpg
18-01-2017

En ting er at se et teaterstykke, noget andet er selv at spille i et teaterstykke. Men i denne uge får seks klasser fra forskellige skoler i Vesthimmerland lejlighed til selv at stifte bekendtskab med begge sider af teateroplevelsen.


Tre professionelle dansere har skabt en danseforestilling. Den både øver de og viser i  ALFA. Men det foregår ikke helt traditionelt. - Når publikum ser en forestilling, så ser de den normalt kun fra en vinkel. Men her ser publikum forestillingen fra forskellige steder. Publikum flytter sig fysisk rundt og bruger alle sanser, forklarer Ellen Kilsgård, der er freelance danser og koreograf. Hun er, sammen med Ann Rajala Erkut og Henriette Groth, kommet fra København til Aars for at lære elever fra 4. til 6. klasse om skuespil og dans. Danseprojektet arrangeres i et samarbejde mellem Vesthimmerlands Kommune og det regionale danseprojekt Dansefyrtårn NORD.

 


De tre freelance dansere og musikere underviser i tre dage, og har to klasser hver dag. Dagen begynder med, at danserne viser et teaterstykke, hvor det meget handler om kroppen. Eleverne står tæt omkring danserne under stykket. Bagefter snakker de alle om stykket. Det følges op af forskellige workshops, hvor eleverne prøver at udføre nogle af de trin og bevægelser som danserne har vist under stykket. - Det handler om at se dans som en kunstform og bevægelse som æstetisk erfaring. Vi bearbejder følelser, forklarer Ellen Kilsgård.

 


Når eleverne har været igennem de forskellige workshops, så er det tid til, at de selv skal opføre det samme stykke, som danserne indledte med. Nu skal eleverne blot opføre det for hinanden. På den måde oplever de stykket to gange.
For eleverne var der sommetider tale om øvelser, der var lidt ud over sædvanlige bevægelser. Men alle syntes det var sjovt. De gjorde, hvad de kunne for at prøve de forskellige øvelser.

 


Projektet i ALFA er kun første del af projektet. I de efterfølgende uger uddannes folkeskolelærere i kreativt skabende dans på fire workshops på Vestermarkskolen i Aars. Endelig er der arrangeret skolebesøg af en professionel danser på udvalgte skoler.

Boosting Business