Farverigt krydsfelt mellem arkitektur og maleri i ALFA

change_accept.jpg
  • change_accept.jpg
  • fuck_love.jpg
  • komposition.jpg
02-02-2016

Farverigt krydsfelt mellem arkitektur og maleri i ALFA

 

Efter den lokale billedhugger Jan Anker Petersens udstilling i Vesthimmerlands Musikhus, ALFA, Aars, bliver de næste ugers Søren Friis. Han er fra Hirtshals, er uddannet arkitekt med afgang fra Arkitektskolen i Århus 1979, og han har arbejdet professionelt med arkitektur og design i mere end 25 år.

 

Søren Friis indgang til kunst, og i særlig grad til skulptur, går gennem arkitekturen. Hans værker er mere ”byggede” end ”modelerede”, og han arbejder altid med modeller i mindre skala, inden han når frem til den endelige form, og gør figurerne færdige. Ofte tager Søren Friis udgangspunkt i konkrete og funktionelle ting, som han bearbejder, indtil de bliver ren form uden nogen funktion. Det er farver og konstruktion, og materialerne er alt fra træ, stål, plastic, karton eller noget andet, alt efter hvad formen ligger op til.

 

Værkerne får farver fordi de materialer, som han bruger ikke er udsøgte eller er noget særligt, men også fordi farven ofte kan indeholde en betydning.

 

I ALFA, bliver det især hans arbejder med bølgeplader, der vil blive vist og som har den egenskab, at man kun ser den del af bølgerne, der vender mod en, når man ser dem skråt fra siden. Det udnytter han især i værker, hvor teksten skifter, og i værker hvor billedet ændrer sig, alt efter hvorfra værket betragtes.

 

Søren Friis har udsmykket Sygehus Syd i Aalborg og skulpturen ”Strømmede -Tindrende”, fra 2010, ved Sindal og har blandt andet udstillet på Vendsyssel Kunstmuseum. Lige nu udstiller han i Flensborg.

 

Se mere på www.soren-friis.dk

Boosting Business