Spændende efterårsprogram i ALFA

400x555_HPplakat.png
Hemmelighedernes Planet
  • 400x555_HPplakat.png
  • 400_Prinsens_285.jpg
  • _Q9A8173_copy_finish.jpg
30-06-2015

Efterårssæsonen byder på intimkoncert med Poul Krebs, LAND Live koncert, en klassisk pianist i verdensklasse, Carl Nielsen-fejring, teaterforestillinger, solo- og kor- og fællessang.

 

2015 er 150 året for Carl Nielsens fødsel. Det fejrer vi i ALFA ved, at der på samtlige koncerter i september spilles eller synges musik af den folkekære komponist.

 

”Det er helt eneståede, at en af vores største danske komponister, som både skrev store symfonier og kompleks kammermusik, samtidig er kendt af alle danskere for sange som ’Jeg ved en lærkerede’, ’Solen er så rød mor’ og ’Jens Vejmand’”, siger musikhusleder Lisbeth Jagd.

 

Og september måneds arrangementer spænder lige så bredt som komponisten. Først en festlig og populær Promenadekoncert med Prinsens Musikkorps med Jette Torp som solist. Dernæst en koncert med kammerkoret Coro Misto i Vesthimmerlands Musikforening. Og endelig et spændende arrangement - en kombination af koncert og foredrag - med den anmelderroste Duo Askou//Andersen og museumsinspektør ved Carl Nielsen Museet, Ida-Marie Vorre, som arrangeres i samarbejde med Vesthimmerlands Museumsforening.

 

Senere på året kan ALFA præsentere børneforestillingen Hemmelighedernes Planet. Vores dybeste hemmeligheder har brug for et sted at bo. De rejser derfor igennem utallige galakser til Hemmelighedernes Planet, hvor de bor indtil de er modne og klar til at blive fortalt. På planeten har to væsener universets mest ærefulde job – de er hemmelighedernes vogtere. Forestillingen benytter sig af det helt nye koncept ANIMOTION, hvor live skuespil projiceres til animerede figurer på et lærred, som herved får liv og kan agere og tale med børnene blandt publikum. Historien henvender sig til børn i alderen 5-10 år og deres voksne.
I oktober måned kan en af landets mest populære sangere opleves solo på scenen i ALFA. Det sker når Poul Krebs giver intimkoncert med både nye og kendte numre.

 

Et andet populært arrangement er Kristian Lilholts LAND Live koncert, som kan opleves i musikhuset til november. LAND er en rejse gennem årstidernes danske landskaber i musik, billedkunst, lyrik og levende billeder. Med baggrund i 8 store ekspressive landskabsmalerier af billedkunstner Carsten Frank har Kristian Lilholt skabt 8 originale sange og musikalske forløb, som ledsages visuelt af Kim Søgaards originale film over malerierne og musikken.

 

Ud over koncerten med Coro Misto byder Vesthimmerlands Musikforening på en eftermiddag i selskab med den verdenskendte danske pianist Ulrich Stærk, samt koncert med den unge fremadstormende sopran Sofie Elkjær Jensen og pianisten Jacob Beck.

 

Vesthimmerlands Teaterforening viser tre forestillinger i ALFA i efteråret. I oktober kommer Folketeatret med Carl Erik Soyas berømte skuespil, ’Parasitterne’, som er en skræmmende karikatur af småborgerlighed, misundelse og gemenhed. I november kan man opleve den reumertnominerede ungdomsforestilling ’Når det skærer i hjertet’ med Teater Kompas. Senere gæster Svalegange huset med komedien ’Afdelingen for mindre planter’, som byder på store mængder uprætentiøs filterkaffe, ostemadder og komik i øjenhøjde.

 

Endelig kan vi i år glæde os til en julekoncert med det rytmiske kor LYT fra Aarhus, til julekoncerter med Vesthimmerlands Kulturskole – og ikke mindst til de populære fællessangsarrangementer, som foregår den 1. lørdag i hver måned kl. 11.

 

Find mere info om arrangementerne i arrangementsoversigten.

 

Boosting Business