Sprudlende fortælling af Annette Falk Lund i ALFA

Annette_Falk_Lund_-_portraet.jpg
  • Annette_Falk_Lund_-_portraet.jpg
  • HundelivJPG_1297015015.JPG
  • intet_geni_uden_kaerlighed_lille.jpg
  • svage_sjaeljpg_1225638155.jpg
27-04-2017

Sprudlende fortælling af Annnette Falk Lund i ALFA

 

Efter en periode med Karen T’s værker og en række store ”Luther-roser på søjler”, lavet af elever fra kommunens 7.klasser i forbindelse med et Luther- og Reformationsprojekt, er tiden nu atter inde til at skifte udstilling i Musikhusets foyer. 

 

Den udvalgte kunstner, er Annette Falk Lund (født i 1964) og er cand.mag. fra Leipzig Universitet. Efter ophold i Jena og Berlin flyttede hun til Danmark i 1993 hvor hun først arbejdede som pressefotograf og nu som billedkunstner. Hun bor nu i Vesløs.

 

Hendes kunst har rødder i de samme kilder, som de tyske ekspressionister, surrealisterne og senere Cobra- kunstnerne dyrkede: Børnetegningerne, drømmene og de magiske objekter fra det, man engang kaldte primitive kulturer. Det er dog ikke surrealisternes eller Asger Jorns meget maskuline frembringelser, Annette Falk Lund er mest påvirket af, snarere kunstnere som Marc Chagall, Gabriele Münter eller den unge figurative Kandinsky. Kunstnere, som på en mere blid, poetisk og drømmende måde har skabt værker, der er dybt inspirerede af folkeeventyr og romansk kirkekunst foruden helt private forhold.

 

At betragte Annette Falk Lunds malerier er som at gå på opdagelse i et myldrende virvar af personer, farver og former, vævet sammen som en stor sprudlende og frodig fortælling.

Boosting Business