Baggrund

Nogle mennesker med ambitiøse visioner formåede allerede omkring 1995 Per Kirkeby til at udfærdige skitser til et musikhus i Aars. Da de økonomiske betingelser for et sådant projekt ikke var til stede, var disse skitser i en årrække henvist til en plads i en skrivebordsskuffe.

Et tilfælde gjorde, at der i 2006 åbnede sig en enestående mulighed for at realisere projektet. Et EU-tilskud på 11,5 millioner kr. blev ledigt, fordi spadestikket til musikhusprojektet i Aalborg lod vente på sig. Dertil fik huset yderligere EU-tilskud på 3,2 millioner kr.

Da det ikke var muligt at fremskaffe hele anskaffelsessummen ad politisk vej, var udfordringen at finde de midler, der manglede for at realisere projektet til tiden. Mange kræfter samledes om at løfte denne opgave, og i 2008 stod musikhuset færdigt. Se hvilke sponsorer, der bidrog til realiseringen af ALFA

Historien om musikhusets tilblivelse er på samme tid ganske lang - og ganske kort. Lang, hvis man tager udgangspunkt i undfangelsen af en ide - et ønske - om gode forhold for musiske aktiviteter, som vi længe har haft i stort omfang. Og kort, hvis man tager udgangspunkt i den politiske situation, hvor der åbner sig en mulighed for at få dette længe nærede ønske opfyldt.

Sådan så salen ud den 20. marts 2008 - tre måneder før indvielsen
crosschevron-down